Πριν από ένα χρόνο, στις 5 Ιουλίου 2023, η Meta εγκαινίασε επίσημα το Threads. Το κοινωνικό δίκτυο δημιουργήθηκε για να είναι μια υπηρεσία κυρίως βασισμένη σε κείμενο για να ανταγωνιστεί το X, σε μια προσπάθεια της Meta να εκμεταλλευτεί την αναστάτωση που επικρατούσε στο τότε Twitter λόγω της εξαγοράς του από τον Elon Musk. Σήμερα, πάντως, ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg, δημοσίευσε στον δικό του λογαριασμό Threads λέγοντας ότι η υπηρεσία έχει πλέον πάνω από 175 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε μηνιαία βάση.

Κατά την αρχική του έκδοση, το Threads ήταν ένα αρκετά γυμνό κοινωνικό δίκτυο, αλλά σιγά σιγά πρόσθεσε όλο και περισσότερες λειτουργίες. Ξεκίνησε αρχικά ως δίκτυο για Android και iOS, αλλά αργότερα προστέθηκε μια έκδοση για υπολογιστές. Αρχικά θα έπρεπε να έχετε λογαριασμό στο Instagram για να έχετε επίσης λογαριασμό στο Threads, όμως αργότερα η Meta πρόσθεσε έναν τρόπο για τους ανθρώπους να διαγράφουν τον λογαριασμό τους στο Threads χωρίς να διαγράφουν τον λογαριασμό τους στο Instagram. Νωρίτερα φέτος, η Meta κυκλοφόρησε και μια ξεχωριστή εφαρμογή Threads για τα Windows 10 και 11.

Σύμφωνα με τη Meta, το 63% των αναρτήσεων στο Threads εξακολουθεί να είναι γραπτά μηνύματα. Ωστόσο, η εταιρεία αναφέρει ότι μία στις τέσσερις δημοσιεύσεις του Threads περιέχει τουλάχιστον μία εικόνα και έχουν δημιουργηθεί πάνω από 50 εκατομμύρια tags.

[via]

Πηγή

Προηγούμενο άρθροΧάνει ένα δευτερόλεπτο κάθε…30 δισεκατομμύρια χρόνια!